
Formatge Manchego
Formatge de pasta premsat elaborat amb llet d’ovella de la raça Manchega, amb una maduració mínima de 30 dies, per a formatges amb pes igual o inferior a 1,5 kg, i de 60 dies, Per a la resta de formats, i el màxim de 2 anys.
El formatge Manchego és el producte d’un clima dur i extrem, que afavoreix el creixement d’una vegetació molt rústica, Menjar d’una curiosa i ancestral raça d’ovelles sotmeses a un control morfològic i sanitari molt estricte. Aquestes característiques ofereixen com un formatge únic al món. Tot i que hi ha proves que intentar elaborar -se en altres llocs, dins i fora del nostre país, Ha estat impossible imitar tants i tan antics factors alhora més enllà de les fronteres de La Mancha.
Història d’un formatge amb més de 2000 anys
El primer fet de formatge conegut és que la seva fabricació i el seu consum daten de molts segles abans de Jesucrist, tot i que els mètodes que els nostres avantpassats utilitzaven per elaborar aquest producte natural són desconeguts, No està aventurat suposar que el seu sabor fos molt similar al corrent. I els seus mètodes de fabricació, Tot i que arcaic, Ho tindrien, amb seguretat, Més d'un punt en comú amb el corrent.
Les restes arqueològiques demostren que a l’època del bronze es va elaborar, En el que es coneix avui com a regió natural de La Mancha, Un formatge d’ovelles la matèria primera. Aquesta raça ha sobreviscut al pas dels segles arrelats a la terra des de la qual ha pres el nom.
La Mancha va ser batejat pels àrabs com Mansha o “Terra sense aigua”, nom que descriu perfectament la duresa climàtica d'aquesta regió espanyola. El temps, Zona coberta seca del D.O. i extrem, L’ha convertit en un lloc únic al món, amb una vegetació capaç de donar suport a la calor tòrrida dels mesos d’estiu i les devastadores gelades del període d’hivern.
En aquest entorn, aparentment hostil per a tot tipus de vida vegetal o animal, Es desenvolupen nombroses espècies de plantes d’herba i llegums principalment que formen la base d’alimentació d’ovelles de Manchega, adaptat a aquest ecosistema des de l'antiguitat.
No hi ha res millor que una bona taula de formatges de manchego al costat d’un bon vi negre. Vine a gaudir -lo Restaurant La Poma