A Espanya, les tapes són una part integral de la cultura culinària i es gaudeixen a qualsevol època de l'any, inclòs l'estiu. Algunes tapes típiques de l'estiu a Espanya són:
-
Seitons en vinagre: Anxoves marinades amb vinagre i oli d'oliva, servides amb all i julivert.
-
Pop a la gallega: Pop cuit i tallat a rodanxes, amanit amb oli d'oliva, pebre vermell i sal gruixuda.
-
Amanida russa: Una amanida freda feta amb patates cuites, pastanagues, pèsols, maionesa i altres ingredients, com la tonyina o les gambes.
-
Gambes a l'all: Gambes saltejades en oli d'oliva amb all i bitxo, creant un sabor intens i picant.
-
Musclos al vapor: Musclos frescos cuits al vapor i amanits amb llimona, julivert i all.
-
Pebrots de padró: Pebrots verds fregits i condimentats amb sal gruixuda. Alguns pebrots són suaus, mentre que altres poden ser sorprenentment picants.
- Peixet fregit: Diverses varietats de peix, com seitons, calamars o gambes, arrebossats i fregits. Se serveixen amb una rodanxa de llimona i es poden acompanyar amb allioli o salsa tàrtara.
-
Gaspatxo: Una sopa freda de tomàquet, cogombres, pebrot, ELLA, oli d'oliva i vinagre. És refrescant i molt popular en els dies calorosos.
-
Salmorejo: Similar al gaspatxo, però més espès i cremós. S'elabora amb tomàquets, paella, oli d'oliva, all i vinagre. Se sol servir amb trossets de pernil serrà i ou dur.