El saborós origen dels frankfurts: D'Alemanya al món

Els frankfurts, també coneguts com hot dogs o gossets calents, són un clàssic del menjar ràpid que es gaudeix a tot el món. Aquestes delicioses salsitxes es caracteritzen per la seva forma allargada i el sabor fumat, però quin és el seu origen i com es van convertir en una icona de la gastronomia mundial? En aquest article, explorarem la fascinant història darrere dels frankfurts.

Origen a Alemanya

Els frankfurts tenen les seves arrels a la ciutat de Frankfurt, Alemanya, d'on prové el nom. Encara que les salsitxes porten existint des de fa segles, l'estil particular dels frankfurts s'atribueix a Johann Georg Lahner, un carnisser alemany que va viure al segle XVII. Lahner va crear les salsitxes allargades i fumades que avui dia coneixem com a frankfurts, i les venia als carrers de Frankfurt.

Popularització als Estats Units

A finals del segle XIX, molts alemanys van emigrar als Estats Units i van portar les seves tradicions culinàries, incloent les salsitxes frankfurts. Es diu que el venedor de carrets de menjar, Charles Feltman, va ser un dels primers a servir frankfurts en pans llargs, que després es van conèixer com a hot dogs. La popularitat d'aquest menjar ràpid es va disparar als Estats Units, especialment a Coney Island, on Nathan Handwerker va fundar el famós Nathan's Famous, que es va convertir en una icona dels hot dogs.

Innovació i varietats

A mesura que els hot dogs es van tornar més populars a tot el món, es van anar adaptant als gustos locals i van sorgir diverses varietats. Per exemple, a Mèxic, trobem el “Hot dog estil Sonora” amb ingredients com cansalada, alvocat i diferents salses. Al Japó, el “pa de korokke” combina un hot dog amb croquetes i col ratllat. Cada cultura ha aportat el seu toc únic a aquest popular menjar ràpid.

Curiositats i celebracions

Els hot dogs també tenen les seves curiositats i celebracions. Per exemple, als Estats Units, el Dia Nacional de l'Hot Dog se celebra el 4 de juliol, i s'estima que se'n consumeixen més de 150 milions de hot dogs aquell dia. A més, hi ha una rivalitat entre dos estadis de beisbol: el Yankee Stadium i el Dodger Stadium, competeixen per veure qui ven més hot dogs durant la temporada.

Que esperes, vine a tastar el nostre menjar i els nostres deliciosos frankfurts!