L’ou és un menjar molt pràctic

L’ou és un aliment molt pràctic i altament nutritiu que ha de formar part de la dieta habitual, Excepte que, en algun estat de salut o prescripció mèdica, ha de ser o ha estat exclòs.

Els ous són fàcils de preparar, Combina i consumeix com a part principal o com a ingredient de tot tipus de plats com l’esmorzar, amanides, Pasta i postres.
Els ous que normalment consumim són pollastre, Però també sabem que podrien ser Turquia, pata, gestral, estruç, etc.

Ens referirem a ous de pollastre de manera genèrica. Una unitat pesa aproximadament 35 a 60 Gr. i consta de dues parts consumibles, El clar i el rovell, i un inestimat per al consum humà, La pell.

Contribució d'ous nutricionals:

  • Els ous no contribueixen fibra dins de Hidrats de carboni
  • A nivell calòric, un ou sencer de 50 Els grams de pes aporten aproximadament alguns 80 calories.
  • Proteïnes: el proteïna de l'ou es considera com un patró de referència per comparar nutricionalment les altres proteïnes dels diferents aliments.
    Això és perquè ho és la proteïna de valor biològic més alt (conté aminoàcids essencials per al cos). Com hem esmentat anteriorment, són proteïnes lliures de greixos.
    A 100 Grams La contribució de les proteïnes és 12 a 14 grams.
  • Greixos: Els greixos que predominen a l’ou són mono i àcids poliinsaturats (Principalment àcid linolènic 3), Molt beneficiós per a l’organisme. El seu greix és fàcil de digerir.
    La lecitina també hi és present, fosfolípids i colesterol.
    A 100 Els grams d'ou és la contribució del greix és 10-12 grams i 550 mg de colesterol.
  • Minerals: Excel·lent font de ferro, concentrat especialment al rovell (Segons l’alimentació de les gallines), fòsfor, potassi y magnesi.
  • Vitamines: L’ou es considera una gran font de vitamina B12 (Cobalamina), es va concentrar principalment en el rovell. També ens dóna Vitamina B1 (tiamina), B (riboflavina), niacina (vitamina B-3), àcid fòlic, vitamines Una, D y E (Al rovell).
    És important tenir en compte que els ous tenen pujol, molt convenient per a alimentant les dones embarassades, ja que facilita el desenvolupament correcte del sistema nerviós central de l’embrió/fetus, juntament amb ell àcid fòlic.
    D'altra banda carotenoides, Lutein y zeaxantina, Ajuden a prevenir trastorns oculars com cataractes i ceguesa.
El huevo