La gastronomia mediterrània és tan variada com a única per a tots els que li interessa el menjar. Potser, en viure tan a prop del Mediterrani, els seus habitants no sàpiguen amb certesa la importància d'aquests aliments. Per això, Avui parlarem d’aquestes delícies que els agraden tant els turistes que es troben amb una cosa completament exòtica, com als ciutadans dels països que tocar el mar.
Un dels ingredients més essencials d’aquesta cuina és l’oli d’oliva. Això està molt estès al món, Però s’utilitza molt més per a la cuina mediterrània. Un dels més indispensables que es trobarà a qualsevol plat. És normal que a països del mediterrani sigui fàcil trobar terres òptimes Per al cultiu d’olives (Vegeu Andalusia).
El peix és prototípic, també, D’aquest tipus de cuina. A causa de la proximitat de les costes i la facilitat de la pesca per aquest mar, És un fet indispensable per a la cuina mediterrània. Cal tenir en compte les barbacoes amb peixos, o marisc que sempre es troba als restaurants I sempre se’ls demana perquè és una de les delícies que més els agrada viure sempre amb aquest tipus de menjar i amb estrangers que gaudeixen d’un àpat exòtic que els fa tornar al país mediterrani per gaudir de platges i plats.
Un altre dels ingredients que es pot veure en una cuina mediterrània són les espècies, Una cosa molt freqüent en el menjar italià o marroquí; L'orenga, La menta i el julivert són els més utilitzats. El vinagre es pot veure molt com un apòsit per a l'amanida.
Tot el sabor del Mediterrani a Vila-Seca
Per acabar, La vedella en embotits és un altre dels típics aliments mediterranis. Aquesta carn gairebé sempre acompanya qualsevol tipus de plat, El que fa una delícia per als que els agrada molt el menjar.