A tots ens ve de gust una rica amanida, sobretot quan la calor comença a sentir-se, però perquè aquesta pugui constituir un plat principal i no perdre de vista la salut del nostre cos, a Restaurant La Poma us mostrem algunes característiques que no poden faltar.

Una amanida es defineix com a combinació o barreja d'ingredients, per a això no existeix límit més que la pròpia imaginació. No obstant això, fenc cinc característiques que no poden estar absents en una amanida saludable.

1- Varietat: És fonamental que la seva amanida contingui els principals macronutrients que necessita el seu cos. És a dir, ha d'incorporar aliments font de proteïnes, altres que aportin hidrats i altres greixos, així com no poden faltar les fonts de vitamines i minerals representades als colors.

2- Imaginació: Usar la creativitat per fer una amanida donarà fruits més grans, doncs permetrà aconseguir una dieta variada, no avorrida ia més, us aportarà diferents nutrients, i fitonutrients que beneficien l'organisme.

3- Equilibri: Si bé ha de contenir hidrats, proteïnes i greixos, el nostre cos no necessita les mateixes proporcions de cadascun d'aquests nutrients. Per això, l'ideal és que la proporció més gran de calories estigui brindada pels hidrats derivats ja sigui de pasta, arròs o llegums o bé de vegetals. Després hem de trobar fonts de proteïnes en menor quantitat, per exemple tonyina, carn vacuna, pollastre o ou i finalment, una escassa proporció de greixos saludables com pot ser un oli o bé, fruits secs o llavors.

4- Temporada: Com sempre diem, adequar els nostres plats a la temporada de l'any que transitem donarà més beneficis, perquè el cos rep el que necessita i la nostra butxaca no perd de més. Per això, triar fruites i verdures de temporada, així com variar la temperatura del plat segons l'època de l'any, ens servirà per tenir desitjos de menjar una saborosa i completa amanida.

5- frescor: Com més aliments frescos tingui la seva amanida més vitamines i minerals obtindrà, per això, és fonamental que prepareu les vostres amanides amb productes naturals, recentment comprats i que la consumeixi després d'un breu temps d'haver-la elaborat, ja que el sol fet de tallar vegetals, pot produir una pèrdua de nutrients.

Ja ho sap, en qualsevol època de l'any al Restaurant La Poma pot gaudir d'una saborosa i saludable amanida que sempre ha d'intentar complir aquestes 5 característiques que asseguren qualitat i nutrició equilibrada a la dieta.