Què fa que un plat combinat sigui ric i sa?
El primer que ens ve al cap quan escoltem parlar d'un plat combinat és una única font plena de tota mena d'aliments saborosos. És un concepte molt unit a aliments fregits, usualment preparats amb rapidesa per prestar servei a una gana voraç que ha de ser saciat. No obstant això, això no ha de ser necessàriament sinònim de menjar de manera poc sana, doncs una amanida lleugera acompanyada d'uns bons espàrrecs i un pessic de pernil dolç per dotar la composició de sabor, fan les delícies en aquell que busqui un plat combinat saludable. Pot semblar fàcil, però cal saber amb què combinar els aliments per no patir problemes de digestió. Sabent combinar es pot aconseguir un plat, rico, sa i lleuger.
Combinacions sanes i lleugeres
El plaer de prendre una mica de fàcil preparació no està tan renyit com alguns poden pensar amb allò saludable. Un bon plat combinat que involucre tomàquet tallat a rodanxes, acompanyat de formatge fresc i unes riques olives negres, conformarà un aliment sòlid i fresc, ideal per aquells dies en què un se sent massa acalorat.
També el pollastre és un ingredient molt versàtil: es pot barrejar amb tota mena de verdures, donant com a resultat amanides molt elaborades, afegint aquest contrapunt a la multitud de verdures.
Els elements tradicionals del plat combinat
Naturalment no sempre ens ve de gust seguir rigorosament una dieta tan marcada. De vegades simplement tenim un antull o busquem un plat amb gran substància per recuperar les energies que necessitarem durant el dia.
Elements clàssics com les patates fregides, els ous estrellats o fins i tot una gruixuda hamburguesa sempre ajuden un a tirar endavant. Tot això acompanyat d´una petita amanida… o si tenim molta gana, un extra de bacó.
Si alguna cosa és clara és que hi ha un ampli nombre d'elements per conformar un plat combinat al gust ia les necessitats de qualsevol, des dels més amics de la vida sana a aquells que simplement gaudeixen dels aliments més saborosos.