bocadillo vila-seca restaurant la pomaSembla força evident que el menjar ràpid s'ha instal·lat a les nostres vides i també forma part de l'alimentació infantil. Que als nens els encanti la menjar ràpid no vol dir que puguin menjar-la cada dia, però tampoc convé eliminar-la del tot.

Tot i que el menjar ràpid no és l'opció més saludable per a l'alimentació dels nens ni dels adults, resulta innegable el plaer i la comoditat de recórrer-hi en ocasions puntuals. Analitzem-ne alguns mites sobre el menjar ràpid, descobrim la veritats i les mentides sobre aquest tipus de menjar.

Mites sobre el menjar ràpid

1. Preu. Hi ha la creença popular que el menjar ràpid és més barat. En aquests temps en què l'economia familiar no dóna per a grans excessos, resulta molt temptador apostar pel menjar ràpid per no gastar. No obstant això, és un fals mite perquè aquest tipus de menjar no surt més econòmic. Preparar el menjar a casa a base de ingredients naturals sempre sortirà més barat a més de saludable.

2. Amanides. Moltes famílies acudeixen amb els seus fills als restaurants de menjar ràpid i opten per una amanida per acompanyar el menú i compensar així el excés de greix. No obstant això, les amanides de les grans cadenes de restaurants de menjar ràpid no són tan saludables com semblen i moltes contenen més calories que una pizza o que la mateixa hamburguesa

3. Addicció. Es parla habitualment que el menjar ràpid conté substàncies addictives, però en realitat no s'ha pogut comprovar. El que sí que està demostrat és que l'addicció a aquest tipus de menjar prové d'un equilibri perfecte, però no necessàriament saludable, entre la sal, el sucre i el greix que contenen els aliments.

4. Qualitat. El debat s'obre cada poc temps sobre la qualitat dels productes que consumim. La veritat és que els restaurants de menjar ràpid també estan subjectes als controls sanitaris habituals i això hauria de ser garantia suficient perquè els aliments siguin perfectament consumibles.

5. Prohibit. Està força clar que el menjar ràpid no és el dieta més saludable per als nostres nens, però tampoc cal eliminar-la de la vida dels més petits. Prohibir el consum de refrescos i hamburgueses no farà sinó atreure més l'atenció, així que el millor és recórrer al menjar ràpid únicament de vegades puntuals perquè els nens no se sentin apartats dels hàbits de consum majoritaris.

 

Que esperes, vine a tastar el nostre menjar!