El entrepà va complir 255 anys el 13 de maig de 2012. Quan John Montagu, IV comte de Sandwich, va ordenar que li servíssin la carn entre dues llesques de pa.

Explica la història que li agradava jugar a cartes. Després d'una partida de més de 24 hores, el noble va demanar als seus criats que li proporcionessin diferents aliments, ell va prendre pa i carn i va crear així un aliment fàcil de preparar i amb què podia seguir el seu joc sense més distraccions, i que després els seus amics van demanar “el mateix que Sandwich”, segons recull l'Associació del Sandwich Britànic.

Primer registre del sandvitx.

El primer registre escrit que es té de l'emparedat va ser a 1762 al poble de Sandwich, i Kent, sud-est d'Anglaterra, que és el comtat de la família Montagu.

Edward Montagu era un comandant naval prominent i es va convertir en el primer comte de Sandwich, quan se li va oferir el títol nobiliari a 1660. Steve Laslett, un dels organitzadors del Festival de Sandwich, afirma que “l'IV comte era un personatge complex”. “Menjava amb les mans quan en aquella època i per a algú del seu rang, menjar amb coberts era de rigor”, “El que va passar amb el sandvitx va ser l'impacte de la informalitat. Va ser un gest agosarat menjar d'aquesta manera venint d'un home amb el seu origen social”, diu Sam Bompas, un artesà culinari. Bompas assegura que li sembla estrany que l'entrepà no existís abans que el comte de Sandwich ordenés la carn entre llesques de pa. “Altres persones probablement estaven menjant així, només que ningú ho havia registrat”, comentar.

El sandvitx ràpidament va trobar cabuda al gust dels europeus; mentre que a França i Itàlia es consumia amb el tradicional pa fet a casa, els anglesos van adoptar un pa de molla que feien amb un motlle, així va néixer el que avui coneixem com a pa de motlle.

D'aquesta manera aquest entrepà va adoptar ràpidament els ingredients i costums locals de cada país on va arribar. Així mateix, va adoptar nous vocables, encara que l'essència ha estat la mateixa.

Varietat d'ingredients.

L'èxit d'aquest aliment rau en el vostre fàcil preparació, en la interminable varietat d'ingredients que pot contenir i sobretot en la pràctica del seu consum. És per això que és l'aliment favorit de les mares en preparar el menjar dels fills per a l'escola, i els treballadors poden trobar-lo fàcilment ia un cost molt baix per continuar amb la feina.

Al nostre restaurant La Poma ens preocupem de tenir sempre la millor qualitat i varietat de sandvitxos, els quals, són un èxit entre la nostra clientela.

Anima't a tastar-los i explicar-nos què et semblen.