Els plats combinats són una opció popular a molts restaurants i bars de tot el món, però quin n'és l'origen?

La història dels plats combinats es remunta a la dècada de 1920 als Estats Units, quan els restaurants van començar a oferir opcions de menjar ràpid i econòmic als treballadors que no tenien molt de temps per menjar. Aquests plats combinats generalment incloïen una porció de carn, una guarnició de verdures i una opció de carbohidrats, com l'arròs o les patates.

A Espanya, als finals de 1936 per raons fiscals, els locals d'hostaleria es van veure obligats a oferir un sol plat per estalviar en despeses. El plat únic va quedar integrat a la gastronomia espanyola sense importar que les causes que van obligar les empreses hostaleres a implementar-lo han desaparegut. Però van començar a fer-se populars a la dècada de 1960 y 1970, durant el boom turístic que va atreure visitants estrangers al país. En aquell moment, molts turistes buscaven opcions de menjar ràpid i assequible que els permetessin tastar la gastronomia local sense gastar gaires diners. Els restaurants espanyols van començar a oferir plats combinats amb una gran varietat d'opcions de carn, com a pollastre, porc i vedella, així com opcions vegetarianes.

Avui dia, els plats combinats són populars a tot el món i s'han adaptat a diferents cultures i gustos culinaris. En alguns països, els plats combinats se centren en plats locals, mentre que en altres s'han adaptat a les preferències dietètiques modernes, com a opcions vegetarianes i veganes.

En resum, els plats combinats van sorgir com una resposta a la necessitat d'opcions de menjar ràpid i econòmic, i s'han convertit en una opció popular a tot el món. A mesura que la cultura gastronòmica continua evolucionant, els plats combinats continuaran adaptant-se per satisfer les necessitats i gustos dels comensals.

 

Que esperes, vine a tastar el nostre menjar!